امروزه سیستم های پکیج منیجر از اهمیت بسیار بالای برخوردار هستند چراکه پروژه های کنونی بر مبنای تعداد زیادی پروژه دیگر ساخته می شود و کار پکیج منیجر که مدیریت آن هاست هر روز بیشتر و مهمتر می شود به طوری که تمامی زبان ها امروزه ابزار خوبی برای این کار دارند. بطور مثال در نوشته های قبلی که در مورد NodeJS نوشته بودم، این وظیفه به عهده npm هست که همزمان با نصب NodeJS بر روی سیستم شما نیز نصب و فعال می شود.
اما برای وب که اصطلاحا بیشتر به پروژه هایی گفته می شود که شامل زبان های CSS، HTML و جاوا اسکریپت هست، این روزها پکیج منیجر Bower محبوبترین است.
اگر بخوایم به زبان ساده کار آن را توضیح دهیم و اینکه چه کاری انجام می دهد و کجاها مفید هست:
همانطور که در بالا گفته شد، وظیفه آن مدیریت پکیج هایی هست که در پروژه از آن ها استفاده می کنید. بطور مثال فرض کنید می خواهید یک وب سایت طراحی کنید، ممکن است پروژه هایی مثل Bootstrap ، jquery، font awesome و… رو استفاده کنید. این ها در حقیقت پروژه هایی هستند که توسط دیگران توسعه داده شده اند و هم اکنون نیز در حال بروزرسانی هستند. حتی این پکیج ها می تواند مواردی باشد که شما ساخته اید و بصورت جداگانه آن ها را توسعه می دهید و می خواهید در این پروژه نیز از آن استفاده نمائید.
Bower این بسته ها را با جمع آوری، دریافت و بروزرسانی مدیریت می کند. البته از دیگر کارها نیز مدیریت پیش نیازهاست که توسط این برنامه به صورت خودکار انجام می گیرد.
با استفاده از این ابزار و استفاده صحیح از آن می توانید براحتی پروژه های مد نظرتان را به پروژه اضافه کنید و آن ها را مدیریت و بروز کنید.
شروع کار با Bower
استفاده از آن بسیار ساده است. ابتدا باید NodeJS را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید (اینجا را بخوانید). حالا با وارد کردن دستور زیر در خط فرمان، آن را بر روی سیستم خود نصب کنید:
npm install -g bower
پس از انجام این کار به پوشه مورد نظر برای نصب پکیج رفته و از دستور زیر استفاده نمائید:
bower install <package>
Bower از روش های مختلفی می تواند پروژه مورد نظر شما را دریافت کند که می توانید در زیر نمونه هایی از آن را مشاهده کنید:
# registered package
$ bower install jquery
# GitHub shorthand
$ bower install desandro/masonry
# Git endpoint
$ bower install git://github.com/user/package.git
# URL
$ bower install http://example.com/script.js
برای یافتن نام پروژه هایی که در این برنامه ثبت شده اند به این آدرس مراجعه کنید ( برای مواردی هم که ثبت نشده اند می توانید از لیست بالا از روش دلخواهتان آن ها را نصب کنید ).
در ادامه توضیحاتی در مورد ایجاد فایل bower.json که چیزی شبیه به package.json در nodejs هست را توضیح خواهم داد. تعریف و تنظیم این 2 فایل در پروژه از اهم واجبات در توسعه پروژه هست.
در همین رابطه بخوانید: